Introductie van Allround Storage

11 februari 2015

Introductie van Allround Storage

Het verhaal van Allround Storage begint bij QTP in 1980. QTP leverde bewaaroplossingen voor aardappelen, groente en zaad. Het belangrijkste onderdeel van de bewaring is de computer automatisering. De computer is ontwikkeld in samenwerking met a-Lab, een bedrijf uit Finland gespecialiseerd in het meten en controleren, data verzamelen en draadloos monitoren.

Meer dan 1000 bewaarplaatsen gebruiken momenteel een Allround Storage computer. Deze projecten zijn over de hele wereld te vinden, van Latijns Amerika tot Azië en Rusland. We hebben veel ervaring in alle mogelijke klimaatzones van tropisch tot Siberisch. Er zijn meer dan 200 turn-key projecten gerealiseerd in Rusland tussen 1980 en nu.

In het begin van het nieuwe millennium is de focus verlegd naar zuid Europa. In dit gebied stond het aardappel telen en bewaren nog in de kinderschoenen. Mede door subsidies vanuit de EU en het bouwen van een aantal chips- en frietfabrieken werden meer dan 120 projecten gerealiseerd in Zuid Europa. Tot op de dag van vandaag is QTP de standaard in bewaring. Gedurende deze periode voltooien Allround Vegetable Processing, QTP en a-Lab verscheidene projecten.
Introductie van Allround Storage
In 2005 start Allround een fabriek in India. Met deze aanwezigheid op de Indiase markt blijkt al snel dat het grootste probleem in India is dat er grote verliezen optreden tijdens langdurige bewaring van aardappelen, uien en wortelen. Met de hulp van een aantal subsidies worden er een aantal proefprojecten gerealiseerd.

In 2008 worden de activiteiten van QTP geïntegreerd in Allround. In India is de los gestorte bewaring van aardappelen een hit, en snel worden er meer projecten gerealiseerd. Dankzij de ervaring van Allround Storage in tropische bewaring hebben McCain en PepsiCo nu de mogelijkheid om product langer te bewaren. Dit maakt Allround Storage de leverancier met de beste bewaarresultaten.

Allround Storage is nu een integraal onderdeel binnen het merk Allround. Een toegewijd productieteam is geformeerd in India, waar alle productie plaats vind. Op dezelfde plek wordt alle koeling, in- en uitschuur apparatuur en verwerkingsmachines geproduceerd. In de periode van 2011 tot 2014 wordt er in totaal voor meer dan 200.000 ton aan opslag voor aardappelen, groente en zaden geïnstalleerd op 4 continenten.

- Kies uw taal - English Dutch German Russian Spanish Polish French