WIE WIJ ZIJN, WAT WE ZIJN, WAAR WE ZIJN

Allround levert een superieur programma van machines en lijnen voor het lezen, sorteren, wassen, polijsten, borstelen, wegen, verpakken en hanteren van groenten. Ook leveren wij bewaaroplossingen, en in- en uitschuur apparatuur. 

 

Over ons

 

Kantoor

The Office at night with lights on

Het kantoor ‘s nachts

Het kantoor is gebouwd in een voormalig timmerfabriek. Het karkas van het gebouw is behouden om het kantoor een industriële uitstraling te geven. de façade is volledig van glas. We hebben materialen en technieken van broeikassen gebruikt. Aan de voorkant van het gebouw hebben wij twee ruimtes ingericht die het verleden en de belangrijkste waarden van het bedrijf laten zien. In een van deze ruimtes hebben wij ook een machine uit 1972 in perfect werkende conditie staan.

Eerste verdieping

De eerste verdieping is ons kantoor. Op dit kantoor zijn de tekenkamer, administratie en verkoop gesitueerd. Het dak is gemaakt van een broeikas constructie dat kan openen voor frisse lucht. Het gebruikte materiaal geeft een industriële look. Als tegenhanger is een wand bekleed met hout.
top floor
conference room

Conferentiekamer

In onze conferentiekamer houden wij meetings met klanten en leveranciers. Ook houden wij hier onze wekelijkse Skype gesprekken met onze collega’s in India.

Kantine

In het hoofdkantoor hebben wij een grote kantine voor de lunch.
lunch room
show room

Showroom

Op de begane grond hebben wij een showroom van 150 m2, waar wij altijd machines hebben staan. Verder hebben wij een display voor bewaring.

Kernwaarden

Van buiten het gebouw is het makkelijk om de vier prints te zien die in het kantoor hangen. Deze vier prints staan voor de kernwaarden van Allround, dezelfde waarden die ook op onze website terug te vinden zijn.
  • Schoon water is een metafoor voor verantwoordelijkheid voor het milieu. Water is ook een link naar het wassen van aardappelen en groenten.
  • Samenwerken als een metafoor dat een project alleen kan slagen als wij partners zijn met onze klanten.
  • Gezond en schoon voedsel, wat wij onze klanten willen laten leveren.
  • Goede machines van Allround waarmee onze klanten de hierboven genoemde doelen bereiken.
core values

Productie

LASER CUTTING DEPARTMENT

Lasersnijden

Zeer geavanceerde Bystronic Lasersnijder.
Type By Speed 3015, 4,4 Kw.
Specificaties type By Speed 3015.
Maximale dikte staal: 25 mm
Maximale dikte RVS: 20 mm
Maximale dikte aluminium: 12 mm
Nauwkeurig tot 0.1 mm.
Productiefaciliteit met de meest moderne gereedschappen en machines.

Productie afdeling

Allround levert alleen al 500 verschillende typen Radiaal sorteerder, en 30 verschillende soorten wasmachines. In totaal bevat de prijslijst meer dan 1000 verschillende typen machines. Dit houdt in dat onze productie afdeling zeer flexibel dient te zijn.
PRODUCTION DEPARTMENT
Request for quotation

Montage afdeling

Onze montagehal is ruim 1000 m2. Allround is er trots op dat onze werknemers met de meest moderne gereedschappen en machines werkt. Voor de productie van transportbanden hebben wij een aparte afdeling.

Spuitcabine

Allround heeft een spuitcabine van 200 m2. De meeste frames worden eerst gegalvaniseerd. Hierna worden ze schoongemaakt en vervolgens gespoten met twee-componenten verf.
PAINTING ROOM
ELECTRICAL DEPARTMENT

Elektra afdeling

Omdat er veel mogelijkheden zijn in Allround lijnen voor elektrische besturing hebben wij een gespecialiseerde Electra afdeling in onze fabriek.

Opslag van machines en halffabricaten

Opslag voor machines en voor halffabricaten. Hier bereiden wij onze zendingen voor.
Bidbook
Order

Verzending

Allround zorgt ervoor dat onze machines goed worden geladen op trucks en in containers. Nieuwe professionele spanbanden worden gebruikt. Allround zorgt ervoor dat de machines goed vast zitten voor vertrek, zodat het goed op zijn plaats komt. .

Organogram

Allround Vegetable Processing

Internationaal


Allround als bedrijf is gevestigd op twee locaties. Het hoofdkwartier is in Andijk, Nederland. Onze tweede fabriek is in Ambala, Haryana, India. In het schema hieronder ziet u hoe onze activiteiten verdeeld zijn.
 

Nederland


Het hoofdkwartier van de Allround groep is in Nederland. Hier werken ongeveer 35 mensen. De directie, het wereldwijde verkoopteam en de productie van 25 man zijn hier gevestigd.
 

Bewaring

Consultancy en realisatie van projecten in de bewaring van aardappelen en groente, alsmede het upgraden van bestaande bewaarplaatsen.

Facilitering & consultancy

 

Verwerking

Productie van Allround verwerkingsmachines en lijnen.

Verpakkingsmachines

Productie van verpakkingsmachines. Handelaar in meerkopswegers en plastic zak verpakkers.

Lasersnijden

 

Hoofdkantoor

De directie en het marketing team is hier gevestigd.

Verkoop

Het wereldwijde verkoop is verantwoordelijk voor verkoop wereldwijd, behalve India.

Ontwikkeling

Het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe machines.

Allround Dienstverlening

Consultancy, controle en onderhoud van turn-key projecten.

India


Allround India is een dochteronderneming van Allround Nederland. In India werken 50 man. Het is een autonome dochter, met een eigen management en technische afdeling.
 

Bewaring

Consultancy en realisatie van bewaring projecten en het upgraden van bestaande bewaarplaatsen. Allround Storage India is gespecialiseerd in lange termijn betaling onder tropische omstandigheden.

Elektronisch sorteren van fruit

 

Verwerking

Productie van machines en lijnen voor de verwerking van aardappelen en groenten.

Veldmachines

Productie van aardappelrooiers. Tussenpersoon voor grondbewerkings- en plantmachines.

Zaaddroging

 

Allround dienstverlening

Consultancy, controle en onderhoud van turn-key projecten.

Verkoop

Verkoop binnen India worden gedaan vanuit het kantoor in Ambala City.

3D animaties

Realisatie van 3D animaties.

Order Prodecure

Vanaf het eerste contact tot en met de order heeft Allround een protocol. Op deze pagina zullen wij dit beschrijven.

Request for information form

Verzoek om informatie

Met ons verzoek om informatie formulier op onze website is het voor klanten mogelijk om ons een eerste aanvraag te sturen. Hier kan de klant meenemen wat zij nodig hebben. Deze eerste informatie is bijvoorbeeld het aantal hectare en de benodigde capaciteit van de machine of lijn.

Reactie op het verzoek om informatie

Gebaseerd op het verzoek om informatie stuurt allround een budgetofferte en tekening van wat wij denken dat het dichtst bij de wensen van de klant komt. Dit geeft een idee van het benodigde budget, en van wat voor een lijn we voor u zien. Op basis hiervan kan de klant een reactie sturen en kan een gedetailleerde offerte gemaakt worden.
Response to request for information
Request for quotation

Offerte aanvraag

Als u ons via uw lokale dealer contacteert, zal hij u vragen om samen ons offerte aanvraagformulier in te vullen. Dit is te vinden onder offerte aanvraag op de website. Op basis van dit formulier kunnen wij u een gedetailleerde offerte sturen, naar de gewenste specificaties.

Op maat gemaakte tekening en offerte

Op basis van de verzamelde informatie zal Allround u een op maat gemaakte tekening en offerte sturen. In de offerte geven wij alle relevante informatie en specificaties over onze machines. Ook leveren wij een beschrijving van het aanbod.
Tailor made drawing and offer
Calculation tool

Rekentool

Als de finale opstelling en offerte is uitgebracht, kan Allround u een interestante tool laten zien. Dit noemen wij onze rekentool. Het is in principe een compleet financieel rapport wat u de volgende informatie biedt:

- Terugverdientijd
- Prijs per kilo verwerkt product
- Logistiek
- Verpakkingskosten

Bidboek

Als er meer gedetailleerde informatie nodig is dan maken wij een bidboek. Dit bidboek bevat de volgende informatie:

- Tekeningen van het complete project
- Water management
- Voorstel voor bewaring
- Elektrisch schema
- Volledige beschrijving
- Gedetailleerde offerte voor verpakkingsmateriaal

Met dit bidboek alle informatie is beschikbaar voor een investeerder of bank. Ook voor overheidsinstanties en projectinstituten is de informatie in het bidboek afdoende. In essentie is het een groot gedeelte van het businessplan.
Bidbook
Order

Order

Als we tot een overeenkomst komen is de eerste stap een orderbevestiging maken. Dit is om zeker te zijn dat het compleet duidelijk is wat er wel en niet in de order zit. Uiteraard levert Allround ook alles aan wat nodig is om transportdocumenten op te maken.

Strategische bondgenoten

 

Seed companies

Zaadbedrijven

In de wereld van de landbouw zijn de zaadbedrijven vaak de eerste die horen wie er gaat uitbreiden, wie gaan mechaniseren en wie er in de markt is voor nieuwe machines. Om deze redenen werken wij samen met zaadbedrijven. Alle zaadbedrijven ter wereld hebben een faciliteit op minder dan 30 minuten rijden van het hoofdkantoor van Allround.

Inkoop managers van supermarkten

Inkoop managers van supermarkten zijn belangrijke bondgenoten van Allround. Met name in de westerse wereld hebben supermarkten een sterke invloed op hoe het product wordt verpakt en getransporteerd. De inkoop manager heeft de mogelijkheid om eisen te stellen in hoe ze verpakkingen willen hebben.
Category Manager of Supermarket
Dutch Embassies

Nederlandse ambassades

Een van de belangrijkste groep bondgenoten zijn de Nederlandse en Indiase ambassades wereldwijd. Zij helpen ons met het verkrijgen van visums wereldwijd voor onze monteurs en voor klanten die op bezoek komen. Met name de Nederlandse ambassade in India is erg belangrijk. Allround is een voorbeeldbedrijf voor het Nederlandse bedrijfsleven voor hoe in India op te starten. Verder organiseert de ambassade evenementen als presentaties en netwerk diners.

Internationale organisaties

Een andere belangrijke groep bondgenoten zijn internationale organisaties als de Europese Unie.

De Europese Unie is een belangrijke bondgenoot omdat er via de EU veel subsidies uitgegeven worden. Deze subsidies zijn vaak de basis voor de beslissing van onze klanten om de gaan mechaniseren of uitbreiden.
International Organizations

Wij zijn een gepassioneerd team

Wij zijn Allround Vegetable Processing, en wij streven naar perfectie en toewijding.
Aan onze kant staan de nieuwste ontwikkelingen en technologieën.

Huib Smit
Gerard Smit
Hans Smit
Gerard Haakman
David Ayal
Walter Breeschoten
Marco Doedes
Huib Gerard Smit
Ed Broekhuizen
Gon Smit
Patricia Kok
Jaap van der Tas
Maheshwar Dutt Sharma
Satvinder Singh
Sukhwinder Singh
Kulrakesh Mehta

Naam

function


I am general director, responsible for the commercial and marketing activities for Allround Holland and Allround India. To initiate new developments and to explore new markets.

Why you work at Allround: It is a pleasure to work with a dedicated team to find the best possible solutions for our clients. In the last twenty years we established many relations all over the world, with many of them we became friends. The interaction with so many cultures made my live so much richer.

Geschiedenis

Allround Vegetable Processing

Tijdlijn

Allround is opgericht in 1955 door de vader van de huidige eigenaren. Het bedrijf heette ‘machinefabriek Huib Smit’. Het bedrijf heeft grote rijkdommen gezien, en grote armoede. Het bedrijf heeft meerdere grote ontwikkelingen gedaan voor de landbouw. In veel gevallen kwam het bedrijf te vroeg met de innovaties. 20 jaar geleden hebben Huib en Gerard Smit het bedrijf overgenomen en sindsdien kent het bedrijf een sterke groei. Momenteel is Allround actief in 65 landen verdeeld over 5 continenten. We hebben een goed gevoel over de toekomst en wij hopen nog veel hoofdstukken aan de tijdlijn toe te voegen.

 

1955


Huib Smit, de vader van de huidige eigenaren Huib en Gerard Smit start zijn bedrijf in Grootebroek. De belangrijkste activiteit is het plaatsen van motoren in schuiten en verschillende dealerschappen van andere bedrijven. Huib Smit Sr.
Huib Smit Sr. voor zijn bedrijf in Grootebroek

Schuiten werden gebruikt om producten van het land naar de veiling te transporteren. Het bedrijf had drie medewerkers en naast het plaatsen werd ook veel onderhoud gedaan aan schuiten.
 

1960

Advertentie voor de Allround rooimachine
Het bedrijf ontwikkeld plant- en rooimachines voor bloembollen. Tot die tijd gebeurde dat met de hand. Allround was het eerste bedrijf dat de rooispin introduceerde om grond te zeven tijdens het rooien. De machine was een aangedreven 1-rij rooier. De R8 werd ook gebruikt om wortels te rooien op zandgrond. De machine was een groot succes en een echte doorbraak.


Allround planter

Het programma van rooimachines werd uitgebreid met meerdere modellen. Ook het aantal plantmachines werd uitgebreid. Verder introduceerde het bedrijf een automatische telmachine, waarvan wij er nog een aantal in de showroom hebben staan. Gedurende deze periode groeide het bedrijf snel. Op het hoogtepunt werkte er meer dan 40 mensen bij het bedrijf.
 

1970

Allround planterAllround planter
Allround planter
Allround neemt meer machines in productie om uien en wortelen te verwerken. Gedurende deze tijd gaat het bedrijf ook exporteren naar de voormalige Sovjet Unie en de Verenigde Staten. Machines voor uien waren met name een succes. In west Europa werden voornamelijk kettingsorteerders voor wortelen verkocht.
 

1980

Allround telmachine
Allround heeft een sterke relatie met een loonbedrijf uit Schagerbrug. Door deze relatie is een nieuwe rooimachine ontwikkeld en verschillende plantmachines. Ook verschillende projecten in Saoedi Arabië en andere landen in het midden Oosten worden gerealiseerd.
Allround planter
 

1990

Huib Smit bij een Radial Grading machine
Gedurende de Jaren ’90 wordt de productie gedeeltelijk naar Polen verplaatst. In de bloembollen industrie is er een grote verandering van kleine kisten naar kuubkisten. Allround speelt hierop in door machines aan te bieden met een zeer concurrerende prijs-kwaliteit verhouding.
Gerard Smit bij een lineGedurende deze periode investeren veel bloembollentelers in nieuwe machines. Allround heeft hier een groot marktaandeel.
 

1995

Gerard Smit bij een lineAllround wordt benaderd om een verwerkingslijn voor aardappelen en groente te ontwikkelen. In deze periode groeit de export van hybride zaden en moderne landbouwtechnieken naar de voormalig Sovjet Unie sterk. De vraag naar gewassen en gesorteerd product groeit in deze landen. Hiervoor ontwikkeld Allround het concept van de geïntegreerde verwerkingslijnen (AIPL’s)
Gerard Smit bij een line

Met dit concept is een teller in staan om rode bieten, aardappelen, uien, wortelen en andere wortelvormige groente te verwerken voor de detailhandel. In principe wordt een teler hiermee een groothandel. Gedurende deze periode wordt Allround ook marktleider in grote witlof installaties.
 

2000

Gerard Smit bij een line
Het concept van de geïntegreerde verwerkingslijnen is een groot succes. Een groot aantal lijnen wordt verkocht in Europa en de voormalig Sovjet Unie. Er lijkt een trend te zijn in grotere verwerkingslijnen, de markten ontwikkelen zich en klanten die eerst kleine lijnen hadden vragen nu grotere aan. Gedurende deze periode ontwikkeld het aanbod van Allround machines zich sterk.

Washer klaar voor transport
 

2005

Oniontoppers in a line
De schaalvergroting in het verwerken van aardappelen en groenten zet zich door. Om verschillende markten groeit de vraag naar hoge kwaliteit klein verpakkingen zich. Allround gaat intensief samenwerken met leveranciers van weeg- en verpakkingsmachines. De hydrocooler wordt geïntroduceerd en de vraag voor kwaliteitsproducten van supermarkten groeit.

Taj Mahal


Allround start een bedrijf in India, en de activiteiten van QTP worden geïntegreerd in Allround Storage. Allround Storage is een specialist op het gebied van aardappel en groente bewaring en de activiteit wordt een integraal onderdeel van Allround.
 

2010

Taj MahalTaj MahalTaj Mahal


De synergie tussen Allround Storage en Allround Vegetable Processing wordt snel duidelijk. De Allround groep is nu een full-liner voor aardappelen en groente. Grote projecten worden gerealiseerd in Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland, India, Brazilië en Chili.
 

2013

Machines in de werkplaats

Een nieuw kantoor, een moderne fabriek met lasersnijder en de beste gereedschappen in Nederland en een volledig operationele fabriek in India maken dat Allround een grote speler is op het gebied van machines voor aardappelen en groente. In India wordt zandstralen toegevoegd aan de processen wat de kwaliteit naar Europees niveau tilt.
het nieuwe kantoorpand
- Kies uw taal - English Dutch German Russian Spanish Polish French