Redenen voor bewaring

02 februari 2015
Redenen voor bewaring
 1. De gebruiker kan profiteren van ontwikkelingen in de markt. Gedurende het rooiseizoen is er een overschot aan product, waardoor de prijs laag blijft. Wanneer het product schaarser wordt gaat de prijs omhoog. Met een bewaarplaats kan de gebruiker inspelen op deze ontwikkeling.
   
 2. Achteruitgang van het product wordt voorkomen. In een goed uitgedachte bewaarplaats heeft de gebruiker de mogelijkheid om te drogen, koelen. Hierdoor kunnen de optimale temperatuur, luchtvochtigheid en CO₂ bereikt worden. Door optimale condities te creëren wordt spruiten en ziekte voorkomen, en de kwaliteit behouden.
   
 3. Gewichtsverlies wordt tot een minimum beperkt. Omdat het product voornamelijk op gewicht verkocht wordt resulteert gewichtsverlies in verlies van winst. Naast al het harde werk op het veld om beschadiging te voorkomen heeft het bewaarsysteem een grote invloed op het behouden van gewicht. Met name het droogproces is zeer belangrijk.
   
 4. De bewaarplaats dient als een buffer voor de verwerkingslijn. Met name voor industrieel product als chips aardappelen is het belangrijk dat er een constante aanvoer naar de lijn is. Een bewaring zorgt ervoor dat een fabriek 24 uur per dag kan werken.
   
 5. Het terugdringen van de ecologische voetafdruk. Het transporteren van product over grote afstanden is slecht voor het milieu. In regio’s waar het niet mogelijk is om jaar rond te voldoen aan de vraag zijn importeren of bewaren de enige mogelijkheden.
Als u geïnteresseerd bent in een prijs voor bewaring, gebruik dan het "Allround Storage prijs indicator" formulier.

 

- Kies uw taal - English Dutch German Russian Spanish Polish French